expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sábado, 13 de febrero de 2016

Compañero de la PAH de Barcelona en demanda de las 5 de la PAH - Hace tour por toda España en Bicicleta


Un ciclista recorrerà Espanya des de Ripollet per reclamar les '5 de la PAH' -Societat- 10/02/2016

Aquest dimecres, 10 de febrer, Néstor Yuguero ha sortit de Ripollet en bicicleta per portar arreu d'Espanya les cinc reivindicacions de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH): dació en pagament retroactiva, lloguers assequibles, aturar els desnonaments, habitatges socials i subministraments garantits. Es tracta d'un projecte anomenat #TourLas5DeLaPah, que uneix les reivindicacions de les PAH de tot Espanya amb el projecte solidari de Grandes Hazañas Solidarias.

Un ciclista recorrerà Espanya des de Ripollet per reclamar les '5 de la PAH' -Imatge 3-Un ciclista recorrerà Espanya des de Ripollet per reclamar les '5 de la PAH' -Imatge 2-
Un ciclista recorrerà Espanya des de Ripollet per reclamar les '5 de la PAH' -Imatge 1-
Yuguero realitzarà aquest recorregut en tres etapes que el portaran des de Ripollet fins a Sevilla passant per tot el litoral mediterrani. De la capital andalusa es dirigirà fins a la Corunya per Extremadura i Castella i Lleó. Des de la capital gallega començarà la tercera i darrera etapa amb el retorn a Barcelona passant per tot el litoral cantàbric i Saragossa. Al llarg del recorregut, les diverses Plataformes d'Afectats (PAH) que es trobi al seu itinerari li oferiran allotjament i menjar.

No és el primer cop que Yuguero realitza una gesta d'aquestes característiques. Anteriorment, ha estat set mesos i mig recorrent en bicicleta 10.000 quilòmetres per 14 països europeus en solidaritat amb la Fundació Esclerosi Múltiple. Per a la nova aventura, Yuguero comptarà amb el suport logístic de les PAH que hi hagi a cada població per on passi.

Aniversari de la PAH Ripollet
Per altra banda, dissabte, 13 de febrer, la PAH Ripollet organitzarà una festa per celebrar els seus primers quatre anys de vida. Serà al matí al parc de Rizal, un acte que servirà per inaugurar oficialment la seva nova seu en aquest espai.

La festa començarà a les 10 hores, amb una xocolatada popular. A les 11 hores, els Diables de Ripollet celebraran una batucada. I a les 12 del migdia, els assistents podran gaudir de l'actuació de Juanma Luque 'Kelu'. A les 14 h, els presents podran participar d'un dinar popular. El preu del dinar serà de 5 euros, uns diners que es recaptaran per donar un cop de mà a l'aventura de Néstor Yuguero en el seu #TourLas5DeLaPah.

E.P./J.S.

Nou viatge de Néstor Yuguero per difondre les reivindicacions de la PAH

 El pintor cerdanyolenc iniciava ahir el seu segon viatge solidari per portar arreu d'Espanya les cinc reivindicacions de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca: dació en pagament retroactiva, lloguers assequibles, aturar els desnonaments, habitatges socials i subministraments garantits.

 

L'artista cerdanyolenc Néstor Yuguero ha tornat a posar en marxa la seva bicicleta i ha començat un nou viatge solidari, en aquesta ocasió  a favor de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH).    
Yuguero té previst fer la seva particular volta a Espanya en solitari durant cinc mesos recorrent gairebé cinc mil quilòmetres. Per a aquest nou repte Yuguero comptarà amb el suport logístic de les PAH de les poblacions per on passi.
El recorregut el farà en tres etapes que el portaran des de Ripollet fins a Sevilla passant per tot l'eix mediterrani. De la capital andalusa es dirigirà fins a La Corunya pujant per Extremadura i Castella i Lleó. Des de la capital gallega començarà la tercera i darrera etapa amb el retorn a Barcelona passant per tot el litoral cantàbric i Saragossa.   
La nova aventura anomenada  "Por las 5 de la PAH" va sorgir arran d'una conversa amb el portaveu de la PAH de Ripollet i veí de Cerdanyola, José Villacañas i té com a finalitat difondre el treball que aquestes plataformes fan a totes les ciutats on estan implantades.  
Néstor Yuguero vol portar arreu d'Espanya les cinc reivindicacions de la Plataforma: dació en pagament retroactiva, lloguers assequibles, aturar els desnonaments, habitatges socials i subministraments garantits. Es tracta d'un projecte anomenat #TourLas5DeLaPah, que uneix les reivindicacions de les PAH de tot Espanya amb el projecte solidari de Grandes Hazañas Solidarias.
Nestor Yuguero utilitzarà la mateixa bicicleta que ja va fer servir durant el primer viatge solidari realitzat l'any passat que el va portar a recòrrer 10mil quilòmetres visitant diferents països d'Europa amb la finalitat de donar difusió i recaptar fons per a la Fundació Esclerosi Múltiple.
Tot i reconèixer que no disposa de la millor bicicleta del mercat confessa que li té un carinyo especial i recorda que va fer molt quilòmetres sense grans problemes tècnics ni avaries.
Tampoc s'ha preparat físicament de manera específica per a aquest segon tour, ja que per experiència sap que ho podrà assumir i, a més, no es marca un ritme molt exigent de pedaleig.    
El viatge està planificat, però a l'igual que al primer, deixa un marge als imprevistos, ja que, de fet és el més l'atreu de l'aventura.
En aquest segon viatge solidari tindrà el suport logístic de les PAH de les ciutats en les que faci nit proporcionat-li allotjament i menjar. A més, també destaca l'ajuda del bar Cal Pintxo que difon les seves activitats.
Durant el seu viatge, Néstor Yuguero mantindrà actius el seu perfil de facebook i la seva pàgina web on anirà pujant fotografies i fent la crònica de les seves experiències.

 Cerdanyola.info


Primera etapa  Segona etapa  Tercera etapa  Néstor Yuguero

1 comentario: